LAY DownTown Veenendaal 16 December 2023

Downtown

Tuinstraat 133, 3901 RA Veenendaal

19:30 – 22:00

LAY DownTown | Downtown Veenendaal 16 December 2023

LAY DownTown

LAYDownTown Veenendaal

Downtown Veenendaal is waar het allemaal begon, in december 2019. De eerste editie van LAY DownTown was uitverkocht. Een kerk is van oorsprong de basis voor ontmoetingen, saamhorigheid en samen het leven delen. LAY DownTown vindt altijd plaats in een unieke locatie en Downtown Veenendaal is op 24 september de plek voor een mindfulness experience en een concert in deze voormalige kerk voor de regio.

Wat als je plat gaat? Gronden in letterlijke zin. In contact met jezelf komt, door het prikkelen van je zintuigen, oren, ogen, neus, mond en wellicht een subtiele aanraking.

LAY DownTown is het event waar je dat allemaal kunt ervaren. Als je durft natuurlijk.

Een prachtige locatie om te aarden, om te liggen, om plat te gaan in het donker.

De warme stem van de yogi neemt je mee in het donker uit de stilte. Een mindful ontspanningsoefening van 35 minuten, op je yogamat, gevolgd door wederom- stilte.

Daarna starten Heuvelman, Kelder & de Visser het concert, ook in het donker. Ze nemen je mee door muziek uit voorgaande tijden en ook improvisaties voeren je langs je eigen hart, gedachten en verlangens.

Na 60 minuten genoten te hebben van het concert, komt het licht weer in de ruimte en start de soundscape. Je blijft nog even liggen en voelt, ruikt, hoort en ziet waar je bent. Een magische avond waar je even met jezelf was, even ruimte voelde in de waan van de dag

19:30 uur: Ontvangst
20:00 uur: Start
22:00 uur: Einde

Tickets zijn nu beschikbaar, inclusief:
>> 35 minuten mindfulness
>> 60 minuten concert
>> een gezonde smoothie

Neem naast je yoga matje ook een warme deken of matrasje mee. De vloer van Downtown kan wat koud optrekken.

TICKETS

PROGRAMMA

André Heuvelman Trompet

Andre was vanaf 1990 als trompettist en vanaf 1997 als solotrompettist verbonden aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dit toporkest, waar Andre in 2017 afscheid nam om zich te wijden aan het creëren van nieuwe concert formats dichtbij mensen, is bekend vanwege bijzondere concerten in ’s werelds mooiste concertzalen. Met zijn prachtige muziek en een aanstekelijke kwetsbaarheid en enthousiasme vertelt hij zijn verhaal en daagt hij zijn toehoorders uit om op hun eigen podium te durven staan.

https://www.andreheuvelman.com/
Henry Kelder Piano

Henry Kelder (1973) is werkzaam als pianist, componist, dirigent, kamermusicus, improvisator, repetitor, cultureel ondernemer en docent.
In 2013 zijn drie grote werken van zijn hand in wereldpremiere gegaan: Concerto voor altsaxofoon en orkest, A Song for Saint Cecilia´s Day voor koor en orkest en muziektheater VALS. Eén van zijn leermeesters was Tristan Keuris.

http://www.henrykelder.nl/
Wilmar de Visser Contrabas

Wilmar de Visser studeerde contrabas aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en behoort tot de absolute koplopers op het gebied van succesvolle innovaties en initiatieven in de internationale muziekwereld. Wars van hokjesgeest, met een zeer brede muzikale smaak en de wereld als podium speelt hij al zijn hele loopbaan samen met de meest uiteenlopende topmusici over de hele wereld.

https://splendoramsterdam.com/musici/wilmar-de-visser
Menu