Nieuwe datum nog niet bekend

De Grote of Sint-Laurenskerk

Rotterdam

20:00 – 22:30

LAY DownTown | Rotterdam

Laurenskerk Rotterdam

LAYDown in Rotterdam

In verband met de huidige regelgeving rondom Covid-19 wordt LAY DownTown verplaatst. Reeds aangeschafte tickets blijven uiteraard geldig voor de nieuwe datum. Zodra de nieuwe datum bekend is, communiceren wij die meteen naar de bezoekers.

LAY DownTown | Rotterdam vindt plaats in de prachtige karakteristieke De Grote of Sint-Laurenskerk, vaak kortweg Laurenskerk genoemd. De Laurenskerk is het enige overblijfsel van het middeleeuwse Rotterdamse stadscentrum.

Wil je de drukte van december ontvluchten en plat gaan met gelijkgestemden? Plat als in; liggen, gronden, aarden. In contact met jezelf komen, door het prikkelen van je zintuigen, oren, ogen, neus, mond en wellicht een subtiele aanraking.
LAY DownTown | Rotterdam is het event waar je dat kunt ervaren.

De warme stem van Suzan Oostvogels neemt je mee in het donker uit de stilte.

Een mindful ontspanningsoefening van 35 minuten, op je yogamat, gevolgd door -wederom- stilte.

Daarna starten André Heuvelman en Live! B/ANDA het concert, ook in het donker. Ze nemen je mee door muziek uit voorgaande tijden en ook improvisaties voeren je langs je eigen hart, gedachten en verlangens.

Na 60 minuten genoten te hebben van het concert, komt het licht weer in de ruimte en start de soundscape. Je blijft nog even liggen en voelt, ruikt, hoort en ziet waar je bent. Een magische avond waar je even met jezelf was, even ruimte voelde in de waan van de dag.

20:00 uur: Ontvangst
20:30 uur: Start
22:30 uur: Einde

Tickets zijn nu beschikbaar, inclusief:
>> 35 minuten mindfulness
>> 60 minuten concert
>> een gezonde smoothie
>> kop thee/koffie en water

Vergeet niet je eigen yogamat of -matras mee te nemen, warme sokken en een dekentje. De vloer van de kerk is koud. Zeker in de winter.

Uiteraard houden wij rekening met de laatste voorschriften vanuit het RIVM. Plekken om te liggen op je eigen yogamat worden gemarkeerd, en in samenspraak met de Laurenskerk worden maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Zo wordt LAY DownTown Rotterdam een nog intiemere samenkomst.

TICKETS

PROGRAMMA

Suzan Oostvogels Mindfulness & Yoga

Suzan Oostvogels is psycholoog, mindfulness trainer en yoga teacher met een missie. Ze begeleidt jou naar meer rust in je hoofd, ontspanning in je lijf en richting in je leven zodat jij simpelweg de beste versie van jezelf kunt zijn.
Mindfulness, meditatie en yoga leren Suzanne dagelijks om van haar hoofd naar haar hart te zakken, zodat ze keuzes kan maken die écht bij haar passen. Te ontdekken wie ze daadwerkelijk is. Zich niet door haar angst te laten leiden, maar juist de stem van haar hart te volgen.

https://www.mindfulcentrum.nl/
André Heuvelman Trompet

Andre was vanaf 1990 als trompettist en vanaf 1997 als solotrompettist verbonden aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dit toporkest, waar Andre in 2017 afscheid nam om zich te wijden aan het creëren van nieuwe concert formats dichtbij mensen, is bekend vanwege bijzondere concerten in ’s werelds mooiste concertzalen. Met zijn prachtige muziek en een aanstekelijke kwetsbaarheid en enthousiasme vertelt hij zijn verhaal en daagt hij zijn toehoorders uit om op hun eigen podium te durven staan.

https://www.andreheuvelman.nl/
Henry Kelder Piano

Henry Kelder (1973) is werkzaam als pianist, componist, dirigent, kamermusicus, improvisator, repetitor, cultureel ondernemer en docent.
In 2013 zijn drie grote werken van zijn hand in wereldpremiere gegaan: Concerto voor altsaxofoon en orkest, A Song for Saint Cecilia´s Day voor koor en orkest en muziektheater VALS. Eén van zijn leermeesters was Tristan Keuris.

http://www.henrykelder.nl/
Mike del Ferro Electrische piano

Mike del Ferro, pianist, componist en arrangeur leeft volgens het gezegde van Mark Twain: “Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness and many of our people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of the earth all one’s lifetime”. Zijn muziek weerspiegelt de invloeden die hij op een aantal van de meest exotische plekken ter wereld heeft opgepikt.

http://mikedelferro.com/
Wilmar de Visser Contrabas

Wilmar de Visser studeerde contrabas aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en behoort tot de absolute koplopers op het gebied van succesvolle innovaties en initiatieven in de internationale muziekwereld. Wars van hokjesgeest, met een zeer brede muzikale smaak en de wereld als podium speelt hij al zijn hele loopbaan samen met de meest uiteenlopende topmusici over de hele wereld.

https://splendoramsterdam.com/musici/wilmar-de-visser
Menu