LAY DownTown Amersfoort 15 December 2023

Eemklooster

Daam Fockemalaan 22 3818 KG Amersfoort

20:00 – 22:30

LAY DownTown | Amersfoort Eemklooster 15 December 2023

LAY DownTown in Amersfoort

LAY DownTown vindt altijd plaats in bijzondere locaties. Zo ook deze editie in Amersfoort, het Eemklooster. Het klooster is gebouwd in 1932 en ontworpen door de architect B.J. Koldewey, in samenwerking met W.C.A. Kroese. Het kloostercomplex bestond uit een driedeling: een meisjesinternaat, het Lyceum “Onze Lieve Vrouw ter Eem” en de kweekschool “Sint-Agnes”. In totaal bood het Eemklooster een verblijfplaats voor ongeveer 500 zusters en meisjes. Het klooster O.L. Vrouw ter Eem behoorde tot de congregatie van de Zusters van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort, welke in 1822 is opgericht. Het is een plek voor memorabele momenten. Een plek voor herinneringen van morgen.
Een prachtige locatie om te aarden, om te liggen, om plat te gaan in het donker.
De warme stem van de yogi neemt je mee in het donker uit de stilte. Een mindful ontspanningsoefening van 35 minuten, op je yogamat, gevolgd door -wederom- stilte.

Daarna starten André Heuvelman en zijn trio Heuvelman, Kelder & de Visser het concert, ook in het donker. Ze nemen je mee door muziek uit voorgaande tijden en ook improvisaties voeren je langs je eigen hart, gedachten en verlangens.

Na 60 minuten genoten te hebben van het concert, komt het licht weer in de ruimte en start de soundscape. Je blijft nog even liggen en voelt, ruikt, hoort en ziet waar je bent. Een magische avond waar je even met jezelf was, even ruimte voelde in de waan van de dag.

20:00 uur: Ontvangst
20:30 uur: Start
22:30 uur: Einde

Tickets zijn nu beschikbaar, inclusief:
>> 35 minuten mindfulness
>> 60 minuten concert
>> Frisse smoothie

Vergeet niet je eigen yogamat of -matras mee te nemen, warme sokken en een dekentje. De vloer van de kerk is koud.
We volgen de voorschriften van de overheid.

TICKETS

PROGRAMMA

André Heuvelman Trompet

Andre was vanaf 1990 als trompettist en vanaf 1997 als solotrompettist verbonden aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dit toporkest, waar Andre in 2017 afscheid nam om zich te wijden aan het creëren van nieuwe concert formats dichtbij mensen, is bekend vanwege bijzondere concerten in ’s werelds mooiste concertzalen. Met zijn prachtige muziek en een aanstekelijke kwetsbaarheid en enthousiasme vertelt hij zijn verhaal en daagt hij zijn toehoorders uit om op hun eigen podium te durven staan.

https://www.andreheuvelman.com/
Wilmar de Visser Contrabas

Wilmar de Visser studeerde contrabas aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en behoort tot de absolute koplopers op het gebied van succesvolle innovaties en initiatieven in de internationale muziekwereld. Wars van hokjesgeest, met een zeer brede muzikale smaak en de wereld als podium speelt hij al zijn hele loopbaan samen met de meest uiteenlopende topmusici over de hele wereld.

https://splendoramsterdam.com/musici/wilmar-de-visser
Henry Kelder Piano

Henry Kelder (1973) is werkzaam als pianist, componist, dirigent, kamermusicus, improvisator, repetitor, cultureel ondernemer en docent.
In 2013 zijn drie grote werken van zijn hand in wereldpremiere gegaan: Concerto voor altsaxofoon en orkest, A Song for Saint Cecilia´s Day voor koor en orkest en muziektheater VALS. Eén van zijn leermeesters was Tristan Keuris.

http://www.henrykelder.nl/
Blanca Wennekes Yogi

Yoga en tantra nemen me mee op reis naar mijn hart om van daaruit het leven ten volste te leven en dat wat mij inspireert te delen met de wereld om me heen. Ik geef les in Hatha en Restorative yoga en mijn lessen nodigen je uit te vertragen en te luisteren naar wat je lijf je te vertellen heeft. Het gouden randje om mijn eigen yoga practice is de yoga van de devotie, Bhakti yoga.

Mijn achtergrond van ruim 20 jaar bedrijfsleven, het yoga- en tantrapad en een studie lichaamsgerichte coaching combineer ik in mijn werk: het begeleiden van groepen en individuen.

http://www.b-conscious.nl/
Menu